- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ yahut margarin
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
- 3 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
- 1 fincan ayçiçek yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 3.5-4 su bardağı ortası un
İç harç:
- 5 adet elma
- 1 su bardağı şeker (azaltabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı tarçın (arttırabilirsiniz)
- 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz (azaltabilirsiniz)
Üstü için:
- Pudra şekeri
- Toz fıstık
Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç materyal için öncelikle elmalar soyulur rendelenir. (elmanın biri eksi olursa daha lezzetli olur. ).
- Rendelenen elmalar uygun bir tavaya alınır üstüne şeker eklenir suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- En son tarçın ve cevizi de eklenerek ocaktan alınır soğutulur.
- Hamur için: uygun bir kaba yağlar,yumurta ve pudra şekeri konularak uygunca pürüzsüz olana kadar çırpılır yada yoğurulur.
- Yoğurt da eklenip güzelce karıştırılır.
- En son kabartma tozu eklenip un yavaş yavaş alınarak yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Un ölçüsü markaya nazaran farklılık gösterebilir.
- Hazır olan hamur iki yağlı kağıt ortasına alınır açılır istediğiniz kalınlıkta yapabilirsiniz lakin çok kalın olunca lezzetli olmaz çok ince olursa da kalıptan çıkarırken kırılır. Ona nazaran bir incelik seçip yuvarlak kalıpla ya da benim üzere bir kapak yardımıyla daireler oluşturulur.
- Yağlanan kalıplara yerleştirilir.
- Çatalla delikler acilir sismemesi için.
- Sonra iç gereç konulup üstüne istediğiniz üzere ister şeritler isterseniz de minik haller çıkartıp süsleyebilirsiniz.
- Biten tartlar fırın tepsisine dizilip evvelden ısıtılmış 170 derece fırının orta rafında 25-30 dk ortasında pişti benim fırında. Ancak her fırın farklı olduğu için 15 dk da sonra kapağı açmadan denetim ederek pişirin.
- Üstü kızarınca çıkarabilirsiniz.
- Dinlenen soğuyan tartlar dikkatlice kalıptan çıkarılır. Servis edilir.
Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Elmalı Tart first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...