H
hepsigundem
Guest
Yurt içi ve yurt dışında operasyonlara katılan askerlere elma götürmesi nedeniyle “Elmacı Dede” olarak tanınan Yılmaz, kendi bahçesindeki eserlerin dondan etkilenmesi üzerine Mehmetçiğe meyve götürebilmek gayesiyle Dörtyol Kaymakamlığı ile bağlantıya geçti.
Yılmaz, Kaymakam Mehmet Keklik’in kendisine dayanak verebileceğini söylemesi üzerine Dörtyol ilçesine geldi.
Kaymakamlık ve belediyenin takviyeleriyle toplanan 1,5 ton mandalinayı alan Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mehmetçiğe manevi takviye vermek hedefiyle yıllardır askeri birlikleri ziyaret ederek yetiştirdiği elma ve üzümleri ikram ettiğini söyledi.
Mehmetçiğe tekrar ikramda bulunacağı için memnun olduğunu tabir eden Yılmaz, şöyle konuştu:
“Askerlerimize manevi takviye vermek için kendi bahçemde yetiştirmiş olduğum elmaları, hudut bölgelerindeki askerlerimize dağıtıyordum. Bu sene don olduğu için bahçemde elma çok az oldu. Ben de aracıma kendi bahçemdeki o az elmayı yükledim. Dörtyol Kaymakamı ile telefonla görüştüm. Allah ondan razı olsun, belediye lideriyle tertip yapmışlar. Otomobilin boş kalan yerlerini Dörtyol mandalinalarıyla doldurdular. Yolum Hakkari, Yüksekova, Çukurca ve oradan da Kuzey Irak’taki üs birliklerine dağıtmaya çıkıyorum.”
Dörtyol Belediye Başkanı Bahadır Amaç da Yılmaz’a Mehmetçiğe katkısı hasebiyle teşekkür etti. Yılmaz, daha sonra mandalina ve elmaları askerlere ulaştırmak üzere minibüsüyle yola çıktı.
KAYNAK: AA
Kaynak : Haber7
The post “Elmacı Dede” Hatay’dan aldığı mandalinaları Mehmetçiğe ulaştıracak first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...