- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Elma Dolması (Niğde) Tanımı İçin Malzemeler
Üzeri için:
Elma Dolması (Niğde) Tanımı Nasıl Yapılır?
Elma Dolması (Niğde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Elma Dolması (Niğde) (Videolu) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...
- 6 adet orta uzunluk elma (tercihen sert ve ekşi tür)
- 1 su bardağı kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 su bardağı su
Elma Dolması (Niğde) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmaları kapak kısmını ayarlayacak halde çok kalın olmayacak formda kesiyoruz.
- Normal kurallarda dış kabuk kısmında soyup süreçlerimizi devam ediyoruz ancak orta sertlikte olduğu için elmaların dağılacacağını düşündüğüm için kabuklarını soymadım ben siz çok sert elmalar tercih ediniz olabildiğince ekşi olmasına dikkat ediniz daha sonra elmalarımızın içlerini oyuyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz kıymalı harcı hafif silme olacak halde dolduruyoruz ve kapaklarini kapatıp tencereye koyuyoruz.
- Salçalı sosu için size bir tatlı kaşığı salça ve bir su bardağı suyu karıştırıp homojen hale getirip üzerine gezdirerek döküyoruz.
- Birer modül dilimlenmiş tereyağlar da ekleyerek kucağımızı alıyoruz yaklaşık yarım saat kadar denetimli halde pişiriyoruz.
- Muhakkak elmalarınızı sert tercih ediniz benim orta sertlikteydi ondan ötürü pişme mühletini ve gününü alarak dağılma yapacağını düşündüğüm için kabuklarını soymadım.
Elma Dolması (Niğde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Elma Dolması (Niğde) (Videolu) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...