- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki Ravive Kozmetik fabrikasında 8 Kasım 2025’te meydana gelen yangın ve patlamada 7 personelin ömrünü yitirmesinin üzerinden 100 gün geçti.
Geride derin bir acı ve yanıtsız sorular bırakan iş cinayetinin akabinde aileler, yargılama sürecinin başlamasını bekliyor.
Patlamada kardeşi Şengül Yılmaz’ı kaybeden Emine Bulut, soruşturma sürecinde yaşanan aksaklıklara ve kamu vazifelilerinin korunduğu tezine reaksiyon gösterdi.
Bulut, şunları söyledi: “100 gün geçti lakin hâlâ bir ses yok. İddianame evvel iptal edildi, sonra tekrar tamamlanıp gönderildi. Lakin bu faciada sorumluluğu olan il müdürlüğü, SGK ve belediye işçisi hakkında hiçbir süreç yapılmadı. Duyduk ki işlerinin başına, misyonlarına dönmüşler. Bu beni çok üzüyor. Neden olayın üstü kapatılmaya çalışılıyor? Hatalı değillermiş üzere davranmaları kabul edilemez.”
‘SORUMLULARIN CANINI YAKACAĞIM’
Kardeşinin acısını birinci günkü üzere yaşadığını belirten Bulut, sorumluların hesap vermesi için sonuna kadar çaba edeceğini vurguladı. Bulut, “Kardeşimin hakkını yedirmeyeceğim. Onlar kenara çekilip üstünü kapatmaya çalışıyorlar ancak ben müsaade vermeyeceğim. 100 gündür en sevdiğim insan yok. Onu benden nasıl aldılarsa ben de sorumluların canını yakacağım; adalet önünde rahat bırakmayacağım” sözlerini kullandı.
Sadece kendi ismine değil, faciada canı yanan tüm aileler ismine konuştuğunu belirten Bulut, toplumun bu davayı unutmaması gerektiğini hatırlatarak “Hepimizin tek bir isteği var: Adalet yerini bulsun. Hatalılar cezasını çeksin. Kimse sanmasın ki aileler susacak. Sesimizi sonsuza kadar duyurmaya devam edeceğiz” sözlerini kullandı.
Cumhuriyet
The post Dilovası’ndaki parfüm fabrikasında patlamanın üzerinden 100 gün geçti: Aileler adalet bekliyor first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...