reklam
reklam
reklam
reklam

“Davos’ta konuşacağız”, Trump’ın gündemi Grönland

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
davosta-konusacagiz-trumpin-gundemi-gronland-0-PdwBnIjr.jpg

davosta-konusacagiz-trumpin-gundemi-gronland-1-ER5gYIWd.jpg

GÜNDEM YİNE GRÖNLAND

ABD Başkanı Donald Trump Florida’dan ayrılmak için uçağa binmeden evvel basın mensuplarına konuştu.

Trump’ın gündemi yeniden Grönland oldu. Adanın durumu konusunda “Davos’ta konuşacağız” diyen Trump, Danimarka’nın adayı koruyamayacağını söyledi. “Adaya bizim sahip olmamız gerek. Danimarka orayı koruyamaz. Onlar olağanüstü beşerler, başkanlarını tanıyorum, çok güzel beşerler, lakin adaya gitmiyorlar bile” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Trump, Danimarka’nın yıllardır uyarıldığını söyledi, “NATO, Rus tehdidi konusunda Danimarka’yı 20 yıldır uyarıyor” dedi.

“Grönland’ın ABD’nin ulusal güvenliği ve Dünya güvenliği için zorunlu” olduğunu söyleyen Trump, Grönland hakkında NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile çok güzel geçen bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyledi.

Trump’ın 21 Ocak’ta İsviçre’nin Davos kentindeki Dünya İktisat Forumu’nda konuşma yapması bekleniyor.

davosta-konusacagiz-trumpin-gundemi-gronland-2-qKm8bdj1.jpg

TRUMP’TAN FRANSA’YA EK GÜMRÜK VERGİSİ

ABD Başkanı Trump ayrıca Fransa’ya ek gümrük vergisi getirileceğini de söyledi. “Fransız şarap ve şampanyalarına yüzde 200 ek gümrük vergisi koyacağım” sözlerini kullandı.

Trump ayrıyeten Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da Gazze Barış Kurulu’na katılacağını söyledi.

ABD Başkanı, 19 Ocak’ta Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’in de konseye davet edildiği istikametindeki haberleri doğruladı.

davosta-konusacagiz-trumpin-gundemi-gronland-3-berhkA6y.jpg

“KİMİ İSTEDİĞİMİ BİLİYORUM”

ABD Başkanı uçağa binmeden ABD Merkez Bankası FED’in Başkanı Jerome Powell’la olan gerginliğine de değindi. Powell’ı misyondan almak istediğini çeşitli sefer lisana getiren Trump yeniden hususa ait konuştu, “Kimin FED Başkanı kim olmasını istediğini biliyorum” dedi.

NTV

The post “Davos’ta konuşacağız”, Trump’ın gündemi Grönland first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri