H
hepsigundem
Guest
İçişleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Lideri Mansur Yavaş’a, bilhassa hastane önleri ve ağır üniversite bölgelerinde 13 farklı noktada yurttaşlara fiyatsız çorba ikramı yaptığı için soruşturma başlatmıştı.
Soruşturmaya münasebet olarak, Yavaş’ın 19 Mart’ta İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına karşı Anayasal haklarını kullanarak yürüyüş yapan gençlere çorba ve battaniye dağıtımı yapması gösterilmişti. ABB Başkanı Yavaş, “Öğrencilere çorba dağıtmışız. Bunun soruşturulacak hiçbir şeyi yok. Neyini soruşturuyorlar ben de anlamadım. İnsani olan herkes, benim üzere davranır. Gençlerin aksiyon yaparken değil, toplanıp müzik türkü söylediği bir sırada onlara çorba göndermenin neresi suç” demişti.
AKP’li Fatma Şahin idaresindeki Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, evvelki gün geçtiği bültende öğrencilere yönelik çorba ve simit dağıtımı yapılacağını açıkladı. Belediye, kelam konusu hizmeti ‘öğrencilere müjde’ olarak nitelerken belediyelerin hizmetlerine yönelik uygulanan ikili standart dikkat çekti.
Cumhuriyet
The post CHP’ye soruşturma konusu olan çorba, AKP’li belediyede ‘müjde’ oldu first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...