reklam
reklam
reklam
reklam

ÇELİKKUBBE ögesi HİSAR-A kabul atışında maksadı tam isabetle vurdu

• Konbuyu başlatan hepsigundem
  • Başlangıç tarihi
H

hepsigundem

Guest
celikkubbe-ogesi-hisar-a-kabul-atisinda-maksadi-tam-isabetle-vurdu-0-pL7MgSeq.jpg

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Türk savunma endüstrisi bünyesinde hava savunma sistemlerine yönelik yürütülen çalışmalardaki şimdiki gelişmeyi paylaştı.

ÇELİKKUBBE’nin kritik bileşenlerinden katmanlı hava savunma mimarisi içinde yer alan HİSAR-A sisteminin, seri üretim çizgisinden çıkan ögelerle yapılan kabul atışını muvaffakiyetle tamamladığını bildiren Görgün, Ateş Yönetim Aygıtı tarafından tespit ve takibi yapılan yüksek süratli maksada, Füze Fırlatma Sistemi (FFS) üzerinden gerçekleştirilen atışta IIR arayıcı başlıklı HİSAR-A füzesi ile tam angajman sağlandığını ve amacın etkisiz hale getirildiğini belirtti.

“GÖREVE HAZIR HALA GELDİ”

Bu atışla birlikte, yeni kuşak HİSAR FFS konfigürasyonu ile arayıcı başlıklı HİSAR-A füzelerinden oluşan seri üretim partisinin vazifeye hazır hale geldiğini vurgulayan Görgün, sistemin alçak irtifa hava savunmasındaki rolüne dikkati çekti. Görgün, “Gelişmiş sensör, güdüm ve angajman kabiliyetleriyle HİSAR-A, alçak irtifa hava savunmamızın omurgasında yer alan ve ÇELİKKUBBE’nin alandaki caydırıcılığını güçlendiren temel ögelerden biri olmayı sürdürüyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamasında emeği geçen kurumlara da teşekkür eden Görgün, “Bu değerli başarıda emeği geçen ASELSAN ve ROKETSAN takımlarını, Ulusal Savunma Bakanlığımızı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığımızın değerli çalışanını gönülden tebrik ediyorum. Bu atış, gök vatanın semalarına atılan kararlı bir imza, ulusal mühendisliğimizin sessiz lakin güçlü sözüdür. ‘Gök Vatan’da emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz.” tabirlerini kullandı.

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol da paylaşımında “ÇELİKKUBBE’ye yeni unsurlar… HİSAR-A ve IIR arayıcı başlıklı füze ile tam isabet. Seri üretim teslimatlarımız hızlanarak devam ediyor. Ülkemize güzel olsun.” görüşlerine yer verdi.

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci ise “Çelik Kubbe’mizin sarsılmaz kalesi HİSAR-A IIR! Kabul atışlarında maksadını muvaffakiyetle vuran sistemlerimiz, envanterdeki yerlerini almaya devam ediyor. ‘Gök Vatan’ımızı her katmanda koruyan ulusal sistemlerimizde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” sözlerini paylaştı.

NTV

The post ÇELİKKUBBE ögesi HİSAR-A kabul atışında maksadı tam isabetle vurdu first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri