- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
ORTALIK KARIŞTI
Şampiyonlar Ligi’nde play off maçlarının oynadığı gecede Benfica-Real Madrid maçında ortalık karıştı. Çabayı Madrid takımı deplasmanda 1-0 kazandı.
Arda Güler 86. dakika alanda kaldı, Jose Mourinho’ya kırmızı kart çıktı. Irkçılık suçlaması ise maça damga vurdu.
IRKÇILIK TEZİ, ARDA ORTAYA GİRDİ
Vinicius Jr. 50. dakikadaki gol sevinci sonrası Benfica’nın futbolcusu Prestianni tarafından ırkçı kelamlara maruz kaldığını sav ederek oyun alanını terk etti ve maç bir mühlet durdu.
Formasıyla ağzını kapattığı görülen Prestianni ise Vinicius’un kendisine küfür ettiğini öne sürdü. Arda Güler ikiliyi sakinleştirmek içina ortaya girdi.
85. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gören Mourinho maç sonu yaptığı açıklamada, “Vinicius’u seviyorum lakin gol atıyorsan git kadro arkadaşlarınla kutla, tribünleri tahrik etme.” dedi.
Mourinho kelamlarını şöyle sürdürdü:
“Vinícius ve Gianluca Prestianni bana farklı şeyler söylediler. Lakin ben birine ya da başkasına inanmıyorum. Bağımsız olmak istiyorum. Bu kulübün Eusebio üzere siyahi olan bir efsanesi var. Benfica, ırkçı bir kulüp değildir.”
Camavinga ve Federico Valverde’nin maç içindeki sert hareketleri ve birbirlerine vurdukları anlar da yayıncı kuruluşa yansıdı.
Benfica Başkanı Rui Costa ve Real Madrid teknik takımından bir çalışan maçtan sonra hengame ettiği de argüman edildi.
“IRKÇILAR HER ŞEYDEN EVVEL KORKAKTIR”
Vinicius maç sonu şu açıklamayı yaptı:
“Irkçılar her şeyden evvel korkaktır. Ne kadar güçsüz olduklarını göstermek için formalarıyla ağızlarını kapatmaları gerekir.
Ama teorik olarak onları cezalandırmakla yükümlü olan oburlarının muhafazası altındalar.
Bugün yaşanan hiçbir şey benim hayatımda ya da ekibimin hayatında yeni değil. Gol sevincimden ötürü sarı kart gördüm. Hâlâ nedenini anlamıyorum.”
NTV
The post Bu maçta her şey var. Küfür, tekme, kırmızı kart ve ırkçılık suçlaması, “Formayla ağzını kapatan korkak” first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...