- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Kağıthane Nurtepe Mahallesi’nde bir bayan esnafın ömrü ve emeği, boşanma evresinde olduğu erkeğin sistematik şiddeti ve tuttuğu tetikçiler tarafından maksat alınmaya devam ediyor. Daha evvel 6 sefer kurşunlanan His G.’ye ilişkin kuyumcu dükkanı, bir gün ortayla iki kere daha motosikletli saldırganlar tarafından kurşunlandı. Olayın His G.’nin evli olduğu ve boşanmak istediği, yurtdışında bulunan Özkan G. (43) isimli erkek tarafından tetikçi tutularak yaptırıldığı ortaya çıktı .
Kağıthane’de kuyumculuk yapan His G.’nin (40) daha evvel 6 sefer kurşunlanan iş yeri, 1 gün ortayla 2 sefer daha motosikletli ve kasklı saldırganlar tarafından yeniden kurşunlandı. Olayın akabinde çalışma başlatan Kağıthane Asayiş Ofis Amirliği takımları, kamera kayıtlarından yola çıkarak saldırganın 18 yaşındaki M.A.A. olduğunu belirledi. Gözaltına alınan kuşkulu emniyete götürüldü.
İlk olay, 5 Aralık Cuma günü Nurtepe Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran kasklı 2 kuşkulu motosikletle kuyumcunun önüne geldi. Şüpheliler burada tabancayla iş yerine ateş ettikten sonra olay yerinden kaçtı. Sonraki gün kuyumcunun önüne tekrar motosikletle gelen kasklı 2 şüpheliden biri iş yerine ateş açtı. Taarruzda ölen ya da yaralanan olmadı. Atak anı ise etraftaki güvenlik kameralarına yansıdı. İmgelerde motosikletle olay yerine gelen şüphelilerin iş yerine ateş açtığı ve bir kişinin korkarak kaçtığı görüldü.
SALDIRGAN YAKALANDI
Saldırılarla ilgili inceleme başlatan Kağıthane Asayiş Ofis Amirliği takımları güvenlik kamera imgelerini inceledi. Yapılan saha çalışmalarında evvel şüphelilerin olayda kullandığı motosikletin plakası tespit edildi. Birinci olayda motosikleti kullanan şüphelinin, ikinci olayda ateş açan saldırgan olduğu belirlendi. M.A.A. olduğu öğrenilen kuşkulu, Eyüpsultan Güzeltepe Mahallesi’ndeki adresine düzenlenen operasyonla yakalandı.
“BABAM BENİ TEŞHİS ETSE DE MOTOSİKLETİ BEN KULLANMADIM”
Hakkında ‘Genel güvenliği taammüden tehlikeye sokma’ ve ‘Mala ziyan verme’ hatalarından isimli süreç başlatılan M.A.A.’nın tabirinde “Olay günü benim motosikletim Çağlayan’da bir sokakta park halindeydi. Olay günü nerede olduğumu tam olarak hatırlamıyorum. Alkollü olduğum için meskende yahut otelde olabilirim. Bu olayı ben gerçekleştirmedim. Ben motorumu Yusuf isimli bireye satacaktım, Benim arkadaşlarım olan Yusuf ve Eren S., ‘Bana motoru birkaç gün ver biz deneyelim’ dediler. Daha sonra kendilerinin kullandığı telefonlarına ulaşamadım. Kurşunlama olayını ben gerçekleştirmedim. Babam her ne kadar beni teşhis etmiş olsa da motoru kullanan ben değilim” dediği öğrenildi. M.A.A. süreçlerinin tamamlanmasının akabinde adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan kuşkulu tutuklanarak cezaevine gönderildi.
DAHA EVVEL 6 KERE KURŞUNLANDI
Diğer yandan silahlı taarruza uğrayan kuyumcu dükkanının geçtiğimiz aylarda 6 kere daha kurşunlandığı ve olayı gerçekleştiren 8 şüphelinin tutuklandığı, 14 yaşındaki 2 suça sürüklenen çocuğun ise isimli denetim kuralıyla özgür bırakıldığı öğrenildi.
AZMETTİRİCİ YURTDIŞINDA, MAĞDUR HEDEFTE
İncelemeler sonucunda, atakların ardında His G.’nin evli olduğu ve boşanmak istediği erkek Özkan G.’nin olduğu katılaştı. Yurtdışında olan Özkan G.’nin, kiralık tetikçiler aracılığıyla bayanı yıldırmak ve tehdit etmek için bu akınları organize ettiği ortaya çıktı.
Cumhuriyet
The post Boşanmak istediği erkek, bayan esnafın iş yerine 8. kere silahlı hücum düzenletti first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...