- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Bisküvili Latte Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 6-8 paket burçak bisküvi
Kreması için;
- 1 ,5 lt süt (7-8 bardak süt )
- 2 su bardağı şeker
- 3, kaşık nişasta
- 3kaşık un
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı granül kahve
- 40-50 gram kadar tereyağı yahut margarin
- 2 paket vanilya
Üzeri için;
- 1 paket krema
- 2 paket yahut 3 paket beyaz çikolata
- 1 yemek kaşığı damla çikolata yada hazır sıkmalı çikolata sosu
Bisküvili Latte Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tencereye muhallebi gereçlerini süt nişasta un ve şekeri tencereyi ocağa koymadan güzelce karıştıralım gereçler topaklanmasın diye daha sonra ocağın altını açalım ve daima karıştırarak muhallebiyi pişirelim.
- Göz göze olmaya başlayan muhallebinin altını kapatalım içine sana yağı ve vanilyayı ekleyip güzelce eritelim yağı daha sonra kahvemizi ekleyelim karıştırarak onu da eritelim.
- Şimdi ikinci evreye geçelim borcama bisküvileri dizelim üzerine muhallebimizden dökelim bisküvileri ıslatmıyoruz muhallebi sıcak olduğu için.
- Güzelce muhallebi üzerine yayalım ikinci sıraya bisküvileri dizelim tekrar muhallebimizi dökelim bu süreci üç kat olacak halde devam edelim, üçüncü katta bisküvileri de dizip, muhallebiyi döktükten sonra üzerini güzelce düzleyelim ve biraz soğuması için dışarıda bırakalım.
- Soğuklanan pastanın üzeri için bir kaba pasta kremasını alalım ocağın üzerine koyalım içine çikolataları kıralım çikolata eriyene kadar karıştıralım.
- Daha sonra krema ve eriyen çikolatayı biraz soğutalım ılınınca pastamızın üzerine güzelce dökelim ve üzerine ben sıkmalı çikolata sosundan dökerek süsledim siz isterseniz kendiniz çikolata isterseniz benim üzere yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Bisküvili Latte Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Nefisyemektarifleri
The post Bisküvili Latte Pasta first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...