reklam
reklam
reklam
reklam

Biçimi Bozulmayan Tarçınlı Kurabiye ( Şeker Hamuruna Uygun)

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
bicimi-bozulmayan-tarcinli-kurabiye-seker-hamuruna-uygun-0-itcOcNg4.jpg

Şekli Bozulmayan Tarçınlı Kurabiye ( Şeker Hamuruna Uygun) Tanımı İçin Malzemeler

• 125 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 – 2 buçuk su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Üstü için:

• Kakao

Şekli Bozulmayan Tarçınlı Kurabiye ( Şeker Hamuruna Uygun) Tanımı Nasıl Yapılır?

1. İlk evvel un hariç bütün materyalleri ekleyelim. Hamuru yoğurmaya başlayalım.
  2. Ardından hamur elimize yapışacak kıvama gelene kadar ekleyelim çok sert bir hamur olmasın yumuşak bir hamur olsun.
  3. Ardından hamuru açacağımız tabana biraz un serpip hamuru oklava yahut merdaneyle açıp istediğimiz kalıpla biçim verebiliriz.
  4. Ben tarçınlı kurabiye yaptım isterseniz içerisine zencefil ekleyebilirsiniz ,tarçın sevmiyorsanız tarçın eklemeyebilirsiniz.
  5. Üst kısmını şekillendirmek için ben formlu kalıplarımı kakaoya batırıp daha sonra kurabiyenin üzerine baskı yaptım.
  6. Ardından 180° fırında hafifçe pişinceye kadar pişirelim.Deneyecek herkese afiyet olsun.

Şekli Bozulmayan Tarçınlı Kurabiye ( Şeker Hamuruna Uygun) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bicimi-bozulmayan-tarcinli-kurabiye-seker-hamuruna-uygun-1-FJ4faiUy.jpg

bicimi-bozulmayan-tarcinli-kurabiye-seker-hamuruna-uygun-2-S3p8HJr9.jpg

bicimi-bozulmayan-tarcinli-kurabiye-seker-hamuruna-uygun-3-46WmvUCb.jpg

bicimi-bozulmayan-tarcinli-kurabiye-seker-hamuruna-uygun-4-XbPhMEMw.jpg

Nefisyemektarifleri

The post Biçimi Bozulmayan Tarçınlı Kurabiye ( Şeker Hamuruna Uygun) first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri