reklam
reklam
reklam
reklam

Ayşe İnceyol’un katili bir yıldır firari, yurt dışından iadesi yapılmıyor: ‘Adalet gecikmesin, sanık yargılansın’

• Konbuyu başlatan hepsigundem
  • Başlangıç tarihi
H

hepsigundem

Guest
ayse-inceyolun-katili-bir-yildir-firari-yurt-disindan-iadesi-yapilmiyor-adalet-gecikmesin-sanik-yargilansin-QAbZZwd1.jpg

Muş’un Korkut ilçesinde Ayşe İnceyol, Cihan Oral tarafından bir yıl evvel sokak ortasında kaçırılarak cinsel atağa uğradı. İnceyol ailesinin meskenine sığınırken fail Cihan Oral ve yanındaki kişi, mutfak penceresinden meskene girerek ateşli silah ve kesici aletlerle Ayşe İnceyol ile baba Musa ve ağabeyi Neytullah İnceyol’u katletti. Cinsel atak ve cinayete yönelik başka davalar, birkaç gün aralıklarla görüldü. Firari olan sanık hala aranırken, olayın akabinde Fransa’ya kaçtığı ve Türkiye’ye şimdi iade edilmediği öne sürüldü.

DAVALAR DEVAM EDEMİYOR

Cumhuriyet’e konuşan Evvel Çocuklar ve Bayanlar Derneği avukatlarından Çisel Demirkan Sakallı, “Sanık muhafaza ve uzaklaştırma kararına karşın Ayşe’yi ve ailesini katletti. Annesi ağır yaralı olarak kurtuldu. Sanık bütün bunların gerisinden rahatlıkla yurt dışına kaçtı. Biz uzun müddettir sanığa ve sanığa ait bir bilgiye ulaşmaya çalışıyoruz. Yakın bir tarihte sanığın Fransa’da olduğuna dair bir bilgi edindik” dedi. “Sanığın Fransa’da olduğunu biliyoruz ve iadesini bekliyoruz” diyen Sakallı, “Her iki evrak da sanık iade edilmediği için devam edemiyor. Doğal olarak adalet giderek daha da gecikiyor. Şayet muhafaza ve uzaklaştırma kararı hakkaniyetli formda uygulanmış olsaydı bugün Ayşe’yi de ailesi de kaybetmeyecektik. Bu da yetmezmiş üzere Ayşe’nin katilini yurt dışında arıyoruz ve hala Türkiye iadesi yapılamıyor” sözlerini kullandı.

SUÇUN ORTAKLARI DA YARGILANACAK

Sakallı kelamlarını şu halde noktaladı: “Düzen bayanları ve çocukları korumuyor. Tertip, bir bayan ‘ben tecavüze uğradım, bana istismarda bulundular, beni koruyun’ dediği halde koruyamadı. Koruyamadığı üzere sanıklarını da isimli denetimle hür bıraktı. Ayşe yaşadıklarından sonra sanığın bütün savlarına ölmeden evvel yanıt yazmıştı. O karşılıkları mahkemeye sunduk. Yazının Ayşe’ye ilişkin olduğu tespit edildi. Hatanın bütün ortakları kaçamayacak ve yargılanacaklar. Yalnızca beklediğimiz sanığın artık Türkiye’ye iade edilmiş olması. Adalet gecikmeden bir an evvel süreçlerin tamamlanması gerekiyor.”

Cumhuriyet

The post Ayşe İnceyol’un katili bir yıldır firari, yurt dışından iadesi yapılmıyor: ‘Adalet gecikmesin, sanık yargılansın’ first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri