reklam
reklam
reklam
reklam

Aracına patlayıcı koyan oğlunun tahliyesini istedi

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
aracina-patlayici-koyan-oglunun-tahliyesini-istedi-0-ZAIMb7l3.jpg

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde 2 yıl evvel miras için babasını patlayıcı unsurla öldürmek istediği tez edilen kişi ve ona para karşılığı yardım ettiği öne sürülen 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Mardin 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, baba Mehmet E. ve oğlu tutuklu sanık Polat E. ile oğluna yardım ettiği sav edilen tutuklu sanık Baran A. hazır bulundu.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar Abas A. ve Berkant K. ise bulundukları cezaevinden Ses ve Manzara Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Cumhuriyet savcısı, temel hakkında hazırladığı mütalaada, sanıkların cezalandırılması ve tutukluluk hallerinin devamı tarafında görüş bildirdi.

“BABAMA DEĞİL, MALIMIZA ZİYAN VERMEK İSTEDİM”

Duruşmada savunma yapan sanık Polat E. evvelki savunmalarını tekrar ederek, “Mütalaada her şey aleyhime yönelik yazılmış. Hiçbir kısmına katılmıyorum. Babama ziyan vermek için değil malımıza ziyan vermek istedim. Tez edilen hatası işlemedim.” tabirlerini kullandı.

Sanıklar Abas A, Baran A. ve Berkant K. de tahliye talebinde bulundu.

Duruşmada, baba Mehmet E, oğluyla rastgele bir hasımlığının bulunmadığını ve oğlunun kendisini öldürmek istemediğini savunarak, şikayetçi olmadığını söz etti.

Sanık avukatları da müvekkillerinin üzerlerine isnat edilen suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, savunma için ek mühlet talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 6 Mayıs’a erteledi.

BABA OĞLUNUN TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Duruşmanın akabinde sanık Polat E’nin ailesi, yakınları ile avukatları adliye binası önünde gazetecilere açıklama yaptı.

Baba Mehmet E, oğlunun kendisini öldürme isteğinin asla bulunmadığını öne sürdü.

Mehmet E, şunları kaydetti:

“Evin içinde tartışmalar oldu. O denli büyük bir olay değildi. Oğluma ağabeyine haksızlık ettiğini söyledim. O da beni korkutmak için aracıma bu düzeneği ayarlamış. Oğlumun beni öldürme kastı ile teşebbüsü yoktur. Tahliyesini istiyorum. İstenilen ceza çok fazla ve bu cezayı oğluma kabul etmiyorum.”

Sanık Polat E’nin avukatı Hasret Dündar ise kelam konusu olayın öldürmeye teşebbüs olmadığını ve mala ziyan verme kastı ile yapıldığını söyledi.

İSTENİLEN CEZA

İddianamede, 30 Haziran 2024’te, babası Mehmet E’yi öldürmek isteyen tutuklu sanık Polat E. ile kendisine yardım eden tutuklu sanıklar Abas A, Baran A. ve Berkant K. hakkında “kasten öldürmeye teşebbüs” ile “tehlikeli unsurların müsaadesiz olarak bulundurulması yahut el değiştirmesi” kabahatlerinden 18 yıldan 29 yıla kadar mahpus cezası isteniyor.

NTV

The post Aracına patlayıcı koyan oğlunun tahliyesini istedi first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri