- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Altıntepsi Mahallesi’nde yaşayan Suriyeli Muhammed ve Dua Haci İbrahim çiftinin 10 yaşındaki oğlu Ahmet Haci İbrahim’in, evvelki gün olaya gitmeye çalıştığı sırada trafikte ilerlemekte zorlanan ambulansa yol açmak için trafiği yönlendirdiği anlara ait güvenlik kamerasına yansıyan imgeleri yürekleri ısıttı.
Olayın akabinde ambulansa yardımcı olan Ahmet ile babası Muhammed Haci İbrahim yaşananları anlattı.
Ambulansın araçlardan ötürü ilerleyemediği için yardımcı olmak maksadıyla yolu açmaya çalıştığını belirten 4’üncü sınıf öğrencisi Ahmet Haci İbrahim, “Çok otomobil vardı, ambulansın çıkmasına müsaade vermiyordu. Ben geldim otomobiller durdu, ambulans çıktı. Annemin yanına gittim ‘Aferin sen çok hoş yaptın.’ dedi. Çok acil hasta vardı ben de yardımcı olmak istedim. Benim annem, babam ‘Herşeye yardımcı ol.’ dedi.” diye konuştu.
“Oğlumu bu türlü gördüğüm için çok şad oldum”
Baba Muhammed Haci İbrahim ise “Oğlum yardımcı oldu, çok şad oldum. Ben oğluma o denli öğrettim, büyüklere saygılı olması lazım ve ambulanslara her daim yol vermesi lazım. Ne olursa olsun, yaşlılara ve herkese… Çok düzgün oldu, oğlumu bu türlü gördüğüm için çok mutlu oldum, çok onur duyduk.” ifadelerini kullandı.
Bayrampaşa Altıntepsi Mahallesi’nde evvelki gün olaya gitmeye çalışan ambulans, orta sokaklarda oluşan trafikte ilerlemekte zahmet çekmiş, bunu fark eden bir çocuk, ambulansın geçişini kolaylaştırmak için sokakların kesiştiği yol ağzına geçerek el işaretleriyle trafiği durdurmuştu.
Bölgede bir tarafa giden trafik akışının kesilmesinin akabinde ambulans da bulunduğu sokaktan süratle yoluna devam etmişti.
Güvenlik kamerasınca kaydedilen manzaralarda, çocuğun yola çıkıp arabaları durdurması ve el işaretleriyle ambulansın bulunduğu sokaktaki trafiği yönlendirmesi yer almıştı.
KAYNAK: AA
Kaynak : Haber7
The post Ambulans için trafiği durdurdu! Küçük Ahmet ve babası konuştu first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...