- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ‘Velivizyon’ platformu için hazırlanan ‘Ailem’ dizisinin ikinci sezonu İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nde düzenlenen etkinlikle tanıtıldı. Okul- aile işbirliğini güçlendirmeyi ve öğrencilerin akademik, sosyal ile duygusal gelişimlerini bütüncül bir yaklaşımla desteklemeyi amaçlayan ‘Ailem’ dizisinin ikinci sezonunda senaryo süreci yaklaşık 1500 öğretmenin görüş ve önerileri doğrultusunda şekillendirildi. Öğretmenlerin katkılarıyla belirlenen içerikler senaryoya dahil edildi.
13 BÖLÜMDEN OLUŞTU
13 bölümden oluşan yeni sezonda; öğrenci ve veli kaynaklı sorunlar, okul çevresinde gelişen toplumsal meseleler ile okul-toplum ilişkisi çerçevesinde mahalle yaşamı ele alındı. Etkinliğe katılan Bakan Yusuf Tekin, “Sanat bizim açımızdan çok önemli bir enstrüman. Bu nedenle sanatı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin odağına yerleştirdik. Diğer yandan eğitim öğretim süreçlerinin başarıya ulaşması aileyle mümkün. Biz de eğitimin içerisinde ailelerin rolünün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Bu minvalde geçtiğimiz yıl mini bir dizi projesine başladık. ‘Ailem’ dizisinin birinci sezonu 130 milyon izlenmeye ulaştı” dedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da “Ailenin çocukların fiziksel, psikolojik, zihinsel gelişimi üzerinde çok büyük bir etkisi olduğunu biliyoruz” diye konuştu.
ÜNLÜ İSİMLER ROL ALDI
Yönetmenliğini Bora Severcan, proje koordinatörlüğünü Prof. Dr. İbrahim Sarıtaş’ın üstlendiği dizi, her iki sezonda da güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. 27 bölümlük birinci sezonda Nevra Serezli, Zihni Göktay, Volkan Severcan, Zuhal Yalçın isimler yer almıştı. İkinci sezonda ise Mustafa Denizli, Gülben Ergen, Merve Sevi, Müge Akyamaç, Ahmet Yenilmez, Ayşen Sezerel, Oktay Gürsoy, Sefa Zengin, Nejat Bilecik, İbrahim Raci Öksüz, Züleyha Hamza, Nazlı Çığa, Orhan Hızlı, Seymen Aydın, Umut Temizaş, Ferdi Alver ve Onur Eraldı dizinin kadrosuna dahil edilen isimler oldu. Dizinin yeni sezonu Velivizyon platformunun yanı sıra ulusal TV kanalları, Eğitim Bilişim Ağı (EBA), Halk Eğitimi Merkezleri Bilişim Ağı (HEMBA), Millî Eğitim Bakanlığı’nın sosyal medya hesapları ile diğer dijital platformlar üzerinden izleyiciyle buluşacak.
Hürriyet
The post Ailemde 2. sezon first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...