- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Bu yıl 76’ncısı düzenlenecek olan Berlin Sinema Şenliği’nde (Berlinale) Altın Ayı mükafatını İlker Çatak’ın yönettiği, Has Namal ve Tansu Biçer’in ise başrolünde oynadığı Sarı Zarflar kazandı.
Berlinale Heyet Büyük Mükafatı ise Emin Alper’in Kurtuluş sinemasına verildi.
SARI ZARFLAR SİNEMASININ KONUSU
Sarı Zarflar sinemasında Has Namal (Derya) ve Tansu Biçer (Aziz) başrolleri paylaşıyor. Sinema, bir gecede işlerini ve meskenlerini kaybeden bir çiftin, 13 yaşındaki kızları Ezgi ile birlikte mefkureleri ve hayatta kalma isteği ortasında sıkışan seyahatini beyazperdeye taşıyor.
ÖZGÜ NAMAL’IN SÖZLERİ SÖYLEŞİYE DAMGA VURMUŞTU
Çekimleri Berlin ve Hamburg’ta yapılan Sarı Zarflar sinemasındaki performansıyla “en âlâ oyuncu performansı” kolunda Gümüş Ayı mükafatına aday gösterilen Namal, şenlik kapsamında gerçekleşen söyleşiye damga vurmuştu.
Berlin’deki söyleşide kendisine yöneltilen “Türkiye’de bu hikayeyi anlatabilseydiniz şayet, performansınız değişir miydi?” sorusuna cevap veren ünlü oyuncu birinci olarak soruyu düzeltti.
“BU TÜRKİYE’DE ÇEKİLEMEYEN BİR İŞ DEĞİL, TERCİH”
“Bu Türkiye’de sergilenemeyen ya da çekilemeyen bir performans değil” diyen Namal, kelamlarını şöyle sürdürdü:
“Biz bunu Türkiye’de çekemediğimiz için burada çekmiş değiliz. Kıssa o denli başlamıyor zati. Şayet dikkat ettiyseniz sinemada Hamburg ve Berlin de birer karakter. Bu Türkiye’de çekilemeyen bir sinema değil, burada çekilmesi tercih edilmiş bir iş. Doğal ki yapım olarak kolaylığı mutlaktır ancak bu demek değildir ki yapılamayan bir şeyden.”
Ardından performansıyla ilgili de konuşan Has Namal, “Performansta bir şey değişeceğini zannetmiyorum. Lakin doğal İlker’in Almanya’ya, buradaki güce, sinerjiye, çok hakim olması kameranın önüne yansımıştır. Bizim de Türk gücünü getirmiş olmamız, katmanların birleşmesi bu türlü bir şey, bence ondan ötürü ortaya fevkalâde bir sinerji ve hoşluk çıktı” tabirlerini kullandı.
“OLMASI GEREKTİĞİ ÜZERE KARŞILIK VERDİM”
Özgü Namal’ın bu cevabı, toplumsal medyada gündem oldu. Birçok bireyden övgüler toplayan ünlü oyuncu, Türkiye’ye döndü. İstanbul’a iner inmez havaalanında görüntülenen Namal, şenlikteki açıklamasının sorulması üzerine şu sözleri söyledi:
“Gerçekten neler olmuş öyle! Ben orada değildim güya, gazetelerden öğrendim ben de. Çok nazik bir formda, olması gerektiği üzere yanıt verdim. Herkesin yapması gerekeni yaptım.”
Çok tebrik aldığını ve şaşırdığını belirten ünlü isim, “Abartılacak bir yanı yoktu. Şimdi yarışıyoruz, tebrik etmek için çok erken. Sineması izlediklerinde tebrik edebilirler” tabirlerini kullandı.
NTV
The post 76. Berlin Sinema Şenliği’nde Altın Ayı mükafatını Sarı Zarflar kazandı first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...