- Web sitesi
- www.hepsigundem.com
Adıyaman’da Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki zelzelelerde yıkılan Grand İsias Hotel’de, ortalarında KKTC’li atletlerin da olduğu 72 kişinin hayatını kaybetmesine ait 6 kamu görevlisinin Adıyaman 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın 4. duruşmasında karar açıklandı.
“Taksirle adam öldürme ve yaralanmaya neden olma” cürmünden 22,5 yıla kadar mahpus cezası talep edilen belediye vazifelilerinin yargılandığı 4. duruşmada cumhuriyet savcısı tarafından mütalaa verildi.
Savcılık mütalaasında, yapı denetim ünitesinde misyonlu kamu çalışanının binanın proje, üretim ve bitim kademesinde üzerlerine düşen misyonu yerine getirmedikleri için her birinin “bilinçli taksirle birden fazla kişinin vefatına ve yaralanmasına neden olmak” kabahatinden alt sondan uzaklaştırılmak suretiyle başka farklı cezalandırılması, isimli denetim önlemlerinin kâfi olduğu ve tutuklanmalarına gerek olmadığı belirtildi.
TUTUKLANMA TALEBİNE RET
Müştekiler, müşteki avukatları, sanıklar ve sanık avukatlarının dinlenmesinin ardından mahkeme başkanı kararını açıkladı. Sanıklar periyodun Belediye Lider Yardımcısı Osman Bulut, İmar Müdürü Mehmet Salih Alkayış ve Ruhsat Ofis Şefi Bilal Bağcı’ya “bilinçli taksirle birden fazla kişinin vefatına ve yaralanmasına neden olmak” kabahatinden farklı ayrı 10 yıl mahpus cezası verildi. Sanıkların cezanın tipi dikkate alınarak orantılılık prensibi uyarınca yurt dışına çıkmama yasağının devamına, tutuklanmalarına yönelik taleplerin reddine oy birliği ile karar verildi.
ÜÇ SANIĞA BERAAT
Sanıklar daimi emekçi Abdurrahman Karaaslan, Ruhsat Ofis Teknisyen Fazlı Karakuş ve eski İmar Müdürü Yusuf Gül hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin vefatına ve yaralanmasına neden olmak” cürmünden müspet cürüm bakımından takdirlerinin bulunmaması bakımından farklı başka beraatlarına karar verildi.
Karara reaksiyon gösteren aileler “adaletin enkaz altında kaldığını” söyledi.
72 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat sarsıntılarında Adıyaman’daki İsias Otel yıkılmış, enkaz altında kalan ve turnuva için kente gelen, ortalarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı, voleybolcu öğrenciler ve antrenörler ile cins rehberlerinin de bulunduğu 72 kişi ömrünü yitirmişti.
Otelin yıkılmasına ait soruşturmada ihmali bulunan bireyler hakkında dava açılmış, ayrıyeten otelin birinci üretim tarihi olan 1993 yılında ruhsatına onay veren devrin Adıyaman Belediyesi İmar Müdürü Y.G., 2001 yılındaki ikinci yapı ruhsatında imzası bulunan İmar Müdürü M.S.A., Ruhsat Büro Şefi B.B., devrin Belediye Lider Yardımcısı O.B., Yapı Denetim Ünitesinde vazifeli daimi personel A.K., Ruhsat Ofiste misyonlu teknisyen F.K. hakkında “Taksirle vefata ve yaralanmaya neden olma” hatasından 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde de diğer bir dava açılmıştı.
NTV
The post 72 kişinin öldüğü İsias Otel davasında karar çıktı! first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".
Okumaya devam et...