reklam
reklam
reklam
reklam

51 bireye mezar olmuştu. Furkan Apartmanı davasında 7 sanığa mahpus cezası

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
51-bireye-mezar-olmustu-furkan-apartmani-davasinda-7-saniga-mahpus-cezasi-0-CPqrXZjL.jpg

Gaziantep’in Nizip ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat sarsıntılarında yıkılan ve 51 kişinin vefatına neden olan Furkan Apartmanı davasında karar duruşması bugün görüldü.

Nizip Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Faik Ö., Eyüp Ö., Bülent B., Nejdet A., Mehmet A., Oktay A., Ömer Ş., Coşkun Ş., sanık avukatları, maktul avukatları, maktul aile yakınları katıldı. Tutuklu sanıklar Hasan Hüseyin S. ve konut mahpusunda olan sanık Yılmaz Şahin Y. ise SEGBİS üzerinden katıldı.

“TÜRKMENİSTAN’DA, GUİNNESS REKORLAR KİTABI’NA GİREN İNŞAATLAR YAPTIM”

Son savunması alınan Hasan Hüseyin S., “Müteahhit olsaydım, öteki 69 binamda olduğu üzere bu inşaatın da başında dururdum ve hiçbir evresinden ayrılmazdım. Kelam konusu yerin sahibi de müteahhidi de kardeşim Abdullah S.’dir. Bu binada adımın geçmesinin tek nedeni soyadımın S. olmasıdır. Babamızın mesleği gereği çocukluğumuzdan beri inşaat kesiminin içindeydik. Ben bu işe 25 yaşında başladım, babam hem bana hem de Abdullah’a her vakit dayanak olmuştur. O devir Dörtyol’daki bir inşaatta misyon alıyordum. Furkan Apartmanı inşaatı mühletince ise pazar günleri dahil olmak üzere, daire satışları için inşaatın başında bulunuyordum. Ayrıyeten Türkmenistan’da, Guinness Rekorlar Kitabı’na giren inşaatlar yaptım. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

Tutuksuz sanıklar da hatasız olduklarını öne sürerek beraatini talep etti.

Maktullerin yakınları, Nizip’te sırf tek bir binanın yıkılmasının, yapının sağlam inşa edilmemesinden kaynaklandığını öne sürerek, sorumluların en ağır formda cezalandırılmasını talep etti.

KARAR AÇIKLANDI

Mahkeme heyeti, şuurlu taksirle öldürme kabahatinden Faik Ö. ve Eyüp Ö. hakkında 14 yıl 5 ay mahpus cezasına hükmetti. Eyüp Ö., kararın akabinde tutuklandı. Faik Ö. duruşmaya mazeret bildirerek katılamadı.

Aynı kabahatten Necdet A. hakkında 8 yıl 10 ay mahpus cezası, Yılmaz Y. hakkında ise 16 yıl 8 ay hsanağıapis cezası verildi. Heyet, taksirle öldürme kabahatinden Orhan Z., Oktay A. ile belediye işçisi Bülent B. hakkında 5 yıl 5 ay mahpus cezasına karar verdi. Mehmet A. istikametinden zamanaşımı nedeniyle davanın düşmesine hükmedildi.

Çoşkun Ş. Ömer Şahin Ş. ve Hasan Hüseyin S. hakkında ise beraat kararı verildi.

NE OLMUŞTU?

Nizip Ağır Ceza Mahkemesi’nce, 19 Temmuz 2024’te görülen karar duruşmasında, mühendis sanık Yılmaz Şahin Y. hakkında ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin vefatına ve yaralanmasına neden olma’ cürmünden 16 yıl 8 ay mahpus, sanıklar Faik Ö., kardeşi Eyüp Ö. ve Nejdet A. hakkında kanıt yetersizliği nedeniyle beraat kararı verilmişti.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 16. Ceza Dairesi, Nizip Ağır Ceza Mahkemesi’nce 6 Şubat sarsıntılarında yıkılan ve 51 kişinin hayatını kaybettiği Furkan Apartmanı davasında 3 sanık hakkında verilen kararı inceledi. Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı ile tarafların itirazı üzerine yapılan kıymetlendirme sonucunda daire, mahallî mahkeme kararını bozdu.

Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı ile tarafların itirazı üzerine yapılan kıymetlendirme sonucunda daire, lokal mahkeme kararını bozdu. Kararda, beraat kararı verilen sanıklar Faik Ö. ve kardeşi Eyüp Ö. hakkında “kolon kesilmesi” savıyla yeni bir iddianame hazırlandığı, bu nedenle olayın bir bütün olarak kıymetlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Söz konusu belgelerin birleştirilmesi ve sanıkların birlikte yargılanması gerektiğinin belirtildiği kararda, “Tüm evrakların birleştirilmesine karar verilerek, tüm kanıtların birlikte tartışılması hakkaniyetli bir yargılama için gerekli olmakla birlikte lokal mahkemece verilen kararın bozulmasına karar verilmiştir” denildi.

NTV

The post 51 bireye mezar olmuştu. Furkan Apartmanı davasında 7 sanığa mahpus cezası first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri