reklam
reklam
reklam
reklam

117 saat enkazda kaldı, protez bacağıyla öğretmenlik hayaline koşuyor

hepsigundem

Administrator
Yönetici
10
Web sitesi
www.hepsigundem.com
117-saat-enkazda-kaldi-protez-bacagiyla-ogretmenlik-hayaline-kosuyor-0-5pxAatFc.jpg

117-saat-enkazda-kaldi-protez-bacagiyla-ogretmenlik-hayaline-kosuyor-1-LBkakZAJ.jpg

DEPREMDEN SONRA AYAĞA KALKTI

Yılmaz ailesi 6 Şubat sarsıntılarına meskenlerinde yakalandı. Binanın yıkılması nedeniyle baba Oğuzhan, anne Hasret ile kızları 11 yaşındaki Zeynep ve o devir 6 yaşında olan Zeliha Yılmaz, enkaz altında kaldı. Anne ve kızı Zeliha, afetten 117 saat sonra Türkiye Taşkömürü Kurumu takımlarının takviyesiyle yaralı kurtarıldı, baba ve kızı Zeynep’in ise cansız vücuduna ulaşıldı. Küçük kız üzerine düşen kolon sebebiyle sol bacağından ampute edildi.

117-saat-enkazda-kaldi-protez-bacagiyla-ogretmenlik-hayaline-kosuyor-2-A7CCaRWX.jpg

ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYOR

Depremlerin ardından Adana Çukurova Üniversitesi bünyesinde kurulan Çocuk Yeterlilik Merkezi, tekerlekli sandalyede hayatını sürdüren Zeliha’nın yine yürüyebilmesi için devreye girdi. Yapılan operasyonda bacağına protez takılan küçük kız ayağa kalkmayı başardı. Öğretmen olmayı hayal eden ilkokul 4’üncü sınıf öğrencisi Zeliha Yılmaz, eğitimini Adıyaman’da sürdürüyor.

Küçük kız “Tekrar yürüyüp koşabiliyorum, çok memnunum. Küçüklüğümden beri öğretmenliği çok seviyorum. Öğretmen olabilmek için çalışıyorum. Sabahları okula gidiyor, orada arkadaşlarımla oynuyorum. Parka da gidiyor, arkadaşlarımla hoş vakit geçiyorum. Annem bana çok takviye oluyor.” biçiminde açıklamalarıyla hayallerine adım attığını açıkladı.

NTV

The post 117 saat enkazda kaldı, protez bacağıyla öğretmenlik hayaline koşuyor first appeared on HepsiGündem.COM " Gündem,Güncel Haberler Burada ".

Okumaya devam et...

reklam
reklam
reklam
reklam
Geri